Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

Fr v: Annika Lindahl Norberg, psykolog vid CAMM, Maria Plato, beteendevetare vid CAMM, Hanna Brogren, generalsekreterare Sveriges Kommunikatörer, och Jenny Wiener, hälsoekonom på Skandia.

Kommunikation är Sveriges sjukaste yrke: ”Den värsta konsekvensen är dödsfall”

Kommunikationsbranschen är oproportionerligt drabbad av psykisk ohälsa kopplad till arbetet. I första delen av artikelserien Prestationens pris talar vi med experter och forskare om problembilden. Varför är branschen så stressad, vilka problem skapar det, och vad har arbetsgivaren egentligen för ansvar?

Publicerad: 16 december 2021, 13:33

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

I november släppte Skandia rapporten ”Sveriges sjukaste yrke”, som djupdyker i sjukskrivningssiffror och identifierar vilka arbetsplatser som oftast drabbas av psykisk ohälsa. I topp? Där ligger informations- och kommunikationsbranschen. Kommunikatörer

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Prestationens pris#baramänniska

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.