Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

Så många Iphone-användare säger nej till att låta sig spåras

Publicerad: 10 maj 2021, 09:38

De nya siffrorna från Flurry är dåliga nyheter för Facebook-vd:n Mark Zuckerberg.

Foto: Mark Lennihan / TT

Apples senaste uppdatering ser ut att innebära ett hårt slag mot Facebook, Twitter och Snapchat.

Ämnen i artikeln:

AppleFacebook

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I slutet av april släppte Apple en ny uppdatering av sitt operativsystem Ios. I den nya versionen, 14.5, får alla användare när de för första gången använder, laddar ned eller uppdaterar en app frågan om de vill tillåta appen att spårar deras aktivitet även när de använder andra appar. Informationen används sedan för att rikta annonser till användaren.

Nu kommer de första siffrorna på hur användarna svarat på frågan. Enligt analysbolaget Flurry är det så få som fem procent av de amerikanska användarna som tackat ja till att låta sig spåras. De globala siffrorna, 12 procent, är något högre men fortfarande på oroväckande låga nivåer för företag som Facebook, Snapchat och Twitter vars möjlighet att rikta annonser framöver riskerar att försämras avsevärt. Inte minst Facebook har kampanjat mot Apples uppdatering. Totalt har Flurry samlat in data från 2,5 miljoner användare.

De Ios-användare som vill kan även gå in i enhetens inställningar och tacka nej till spårning därifrån, och på så sätt slippa frågan varje gång de installerar en ny eller uppdaterar en app. Det är det dock bara tre procent av amerikanerna som gjort. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev