fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

#Baramänniska

”Ingen tillfällighet att tre av mina kolleger drabbats av stroke”

Publicerad: 4 november 2015, 13:09

Peo Wärring är sjukskriven tills i början på nästa år.

Foto: Veronica Karlsson.

Sörmlands Medias huvudredaktör och ansvarige utgivare Peo Wärring har drabbats av en blodpropp och är sjukskriven in på det nya året. – När något sådant händer får man en tankeställare och funderar igenom vilket liv man vill leva, säger han.

Ämnen i artikeln:

#baramänniskaPeO WärringSörmlands Media

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Det var för några veckor sedan, när Peo Wärring satt och tittade på film med sin fru, som han märkte att synfältet blev suddigt. Dagen efter konstaterade sjukhuset att han drabbats av en propp i ögat.

– Efter omständigheterna mår jag bra. Nu har jag inga andra men än en synnedsättning på ena ögat, säger han och fortsätter:

– På ett sätt tur hade jag tur. Men samtidigt är det en varningssignal att drabbas av sådant, när man inte är lastgammal. Det var tur på så sätt att den satte sig där den gjorde – när den kunde ha satt sig i hjärnan eller hjärtat. Sådant här får en att tänka efter.

Peo Wärring började som chefredaktör och ansvarig utgivare på Eskilstuna-Kuriren 1999. I januari i år blev han publicistisk chef för EK-koncernen och Sörmlands Media och huvudredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren.

Har du känt att jobbet varit mer stressigt under den senaste tiden?
– Nej. Men det är alltid stressigt. Det har inte gått en julafton eller semester utan att man har jobbat på något sätt. Mycket handlar om viktiga utgivarberslut som måste fattas snabbt och då känner man stressen. Det är klart att det tar på en efter hand. Det är ingen tillfällighet att jag har tre kolleger som har drabbats av stroke, säger han.

– Jag har varit chefredaktör och ansvarig utgivare i 25 år – jag tror att det är längst i Sverige. Frågan är hur länge man orkar göra det.

Har du bestämt dig för att sluta?
– Nej, så skulle jag inte tolka det. Men när något sådant händer får man en tankeställare och funderar igenom vilket liv man får leva.

Peo Wärring får behandling och är sjukskriven fram tills i början av 2016. Under tiden tar Eva Burman, Anna Falk och Marie Hillblom, chefredaktörer på tidningarna i Sörmlands Media, över Peo Wärrings arbetsuppgifter.

"Det har fungerat bra och fortsätter att gälla tills vidare. En sådan lösning är dock långsiktigt inte hållbar varför frågan om att utse ny ansvarig utgivare kommer att lyftas till styrelsen inom kort", skriver ledningen på intranätet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev