Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

#Baramänniska

Robert Laul sjukskriven för alkoholmissbruk – berättar själv

Publicerad: 6 november 2015, 12:38

Sportbladet-journalisten Robert Laul.

Foto: Aftonbladet.

Sportbladets profilerade reporter Robert Laul är sedan en tid tillbaka sjukskriven från jobbet. Nu behandlas han för sina alkoholproblem. – Till slut var det uppenbart att jag befann mig i ett missbruk, berättar han.


Ämnen i artikeln:

Robert Laul#baramänniskaSportbladet

Robert Laul är en av Sportbladets mest profilerade journalister. Men under senare delen av hösten har han inte synts till i spalterna. Orsaken är att han sedan en tid tillbaka är sjukskriven. I ett blogginlägg berättar han själv om sin sjukdom.

"Det är bara ett erkänna att jag inte kunnat hantera det. Jag förlorade kontrollen. Situationen blev mitt svepskäl för att få hälla i mig ännu fler öl och drinkar" berättar Robert Laul.

Problemen har gradvis växt och till slut var det tydligt att han behövde få hjälp.

"Efter en lyckad arbetsinsats, när jag egentligen behövt koppla ner, har jag korkat upp. När det blivit för mycket (det blir ju gärna det om man har mina anlag och karaktärsbrister) har saker och ting gått överstyr. För att återfå balansen i tillvaron tog jag på mig ytterligare arbetsuppgifter, och när jag väl rott dessa i land belönade jag mig med en ny fylla. Så har mitt livshjul snurrat på i flera år, och till slut var det uppenbart att jag befann mig i ett missbruk med allt elände som det innebär" skriver han.

I våras sökte Sportbladet-journalisten vård för sitt alkoholmissbruk och under det senaste landslagsuppehållet (i höstas) fick han en plats genom öppenvården.

"Det är mitt ansvar och min skyldighet gentemot mig själv, mina arbetskamrater, svensk idrott samt Sportbladets läsare och besökare. Jag kommer att vara sjukskriven ett tag till, sedan planerar jag att fortsätta arbeta som journalist på Aftonbladet. Om det betyder att jag jobbar vidare med mitt största intresse är för tidigt att säga".

Robert Laul har inte velat svara på några frågor inför denna publicering.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.