Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

#Baramänniska

Stress och utbrändhet – vi vill höra din historia

Publicerad: 26 mars 2018, 08:24

Stress är en av de vanligaste orsakerna till att människor sjukskrivs i kommunikationsbranschen – och trenden går åt fel håll. Hjälp oss att berätta om hur det ser ut genom att bidra med dina erfarenheter.


Ämnen i artikeln:

ReklambranschenStress#baramänniska

I går publicerade vi på Resumé granskningen "Jobbstressen blev Peters död" som visar den yttersta konsekvensen av utbrändhet. Nu vill vi kartlägga hur det ser ut i resten av kommunikationsbranschen.

Antalet sjukskrivna i stressrelaterade sjukdomar har mer än fyrdubblats sedan år 2010. Det tredje kvartalet 2017 var 32 267 svenskar sjukskrivna för "anpassningsstörningar och reaktion på svår stress" enligt Försäkringskassans statistik.

En stor del av de som drabbas av utbrändhet (som egentligen heter utmattningssyndrom) är högpresterande människor med krävande yrken. Exakt hur många det rör sig om i kommunikationsbranschen är svårt att hitta i statistiken, men de flesta har förmodligen någon kollega eller bekant som har blivit utbränd någon gång i karriären. Eller så har du själv känt en ohälsosam stress i takt med att prestationskraven på jobbet ständigt ökar.

Nu vill vi höra din historia!

På vilket sätt har du drabbats av ohälsosam stress och utbrändhet?
Hur har du sett andra drabbas?
Hur har stressen påverkat ditt liv och karriär?

Hör av dig till oss! Det går självklart bra att vara anonym.

Vi reportrar som jobbar här:
andreas.thorell@resume.se
fredrik.thambert@resume.se
julia.lundin@resume.se
thomas.nilsson@resume.se
yasmine.winberg@resume.se

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.