Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Designindex

Identity Works och The Studio tar hem andra Designindex

Publicerad: 1 oktober 2019, 11:23

Nu står det klart att Identity Works och The Studio vinner andra omgången av Resumés tävling Designindex, som mäter effekten av förpacknings- och identitetsdesign.

Ämnen i artikeln:

Identity Works

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Resumés mätning Designindex mäter effekten av förpacknings- och identitetsdesign och lanserades i våras. Fyra gånger per år bjuds designers och byråer in att testa sina arbeten mot paneler som ger omdöme om likeability, betalningsvilja och köpintention före och efter den nya designen. Panelen utgörs av 1000 personer av ett riksgenomsnitt och undersökningen – som görs av marknadsanalysföretaget Bilendi – är statistiskt säkerhetsställd.

Den första omgången togs hem av Bold för sitt arbete med Nicks och till The Studio för sitt arbete med Vete-Katten.

Nu presenteras den andra omgången, där The Studio vinner ännu en gång, nu för sin omgörning av Nordiska Klinikens identitetsdesign. Den sammanvägda ökningen i likeability, unicitet och påverkan efter den nya designen uppgår till 9 procent.

– Vi har alltid värderat effekt och avkastning lika högt som själva designhantverket, och därför känns det extra roligt att få det erkännande med ett projekt som en vinst i just Designindex innebär. Det är alltid en känslig balansgång att utmana kategorikonventioner, och det kräver mod och tillit hos uppdragsgivaren. Men om det görs på rätt sätt, med relevans och eftertanke, blir resultatet oftast mer intressant och effektfullt, säger Mattias Börjesson, vd på The Studio, till Resumé.

Identity Works tar hem kategorin förpackningsdesign för sitt arbete med Falksalt. Där uppgår den sammanvägda i likeability, unicitet och köpintention ökningen till 3 procent.

– Att göra en varumärkesresa med ett varumärke som Falksalt inom en lågintresse-kategori och att få sätta ett nytt fokus på salt har varit en spännande utmaning. Att sen vinna Designindex gör oss såklart extra stolta över vårt arbete och den nya identiteten. Att den upplevs unik, sticker ut och väcker köpintresse och att vi ser tydliga effekter av vårt arbete, säger Anette Brolin, client director och partner på Identity Works, till Resumé.

Fördjupa dig i casen Nordiska Kliniken och Falksalt i Resumé Insikt:

Prova Resumé Insikt i 30 dagar

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev