Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Designindex

Tävla i Designindex – skicka in ditt bidrag här

Publicerad: 27 maj 2020, 10:06

Har din byrå eller ditt företag tagit fram en vinnande förpacknings- eller identitetsdesign? Då bör du skicka in jobbet till Resumés tävling Designindex.


Ämnen i artikeln:

DesignindexDesign

Vem är bäst på att skapa värde med design? Svaret får du med Resumés mätning och kvartalsvisa tävling Designindex.

Fyra gånger per år bjuds designers och byråer in att testa sina arbeten mot paneler som ger omdöme om likeability, betalningsvilja, köpintention och preferens före och efter den nya designen. Panelen utgörs av 1500 personer av ett riksgenomsnitt och undersökningen – som görs av marknadsanalysföretaget Bilendi – är statistiskt säkerställd.

LÄS OCKSÅ: Alla vinnare av Designindex: Här är de viktigaste lärdomarna 

Vinnarna, den design som ökat mest, lyfts fram i Resumés olika kanaler. Designindex är framtaget med hjälp av varumärkes- och designgruppen i Komm.

Det här behöver du skicka in när du deltar i Designindex:

1. Bilder som visar designen före och efter omgörningen. Säkerställ att dessa bilder, till sitt format, är så lika som möjligt med avseende på: Antal bilder, antal enheter, typ av enheter och layout. Bilderna bör helst vara i .png-format på transparent bakgrund. Formatet på bilderna bör vara 1920x1080 och upplösningen 300 dpi.

Exempel på före- och efterbilder:

OLW före redesignen.

OLW efter redesignen.

2. Skicka ditt bidrag med e-post till designindex(at)bilendi.com senast på deadline, datum för 2021 angivna nedan. Glöm inte att ange: Era kontaktuppgifter (namn, e-post och telefonnummer), byrånamn, uppgifter om kategori (förpackning eller företagsidentitet) samt vad som är före och efter, företagets organisationsnummer och till vem fakturan ska skickas, samt bidragets namn.

LÄS OCKSÅ: Ikea gör största omställningen i modern tid – med design och kreativitet i centrum 

För varje bidrag faktureras 1950 kronor i anmälningsbidrag, detta för att täcka en del av kostnaderna för Designindex-undersökningen.

DEADLINES 2021

Tisdag 9/3 för design skapad i Q1

Tisdag 8/6 för design skapad i Q2
Tisdag 30/9 för design skapad i Q3
Tisdag 30/11 för design skapad i Q4

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

DesignindexDesign

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.