Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Abby Priest rekryterar fyra

Publicerad: 27 oktober 2015, 08:49

Från vänster: Tomas Strand, Danielle Kisch, Anders Hellström, Pontus Widell och Håkan Nyberg

Foto: Andreas Elgstrand och Tomas Strand.

Pr- och reklambyrån Abby Priest anställer kreatörsteamet Anders Hellström, Pontus Widell och Håkan Nyberg. Dessutom rekryterar de pr-konsulten Danielle Kisch. – Tidigare har killarna inte hållit måttet, säger Tomas Strand, medgrundare av Priest PR.


Ämnen i artikeln:

Tomas Strand

I början på året köpte Priest PR upp reklambyrån Abby Norm. Fram till dess har män varit en sällsynt vara bland Tomas Strands anställda.

– Under nästan nio år har Priest endast lyckats rekrytera en kille, Kamran Alemdar, som numera är informationschef på 3. Förutom honom har det inte gått. Vi har fått 100-150 ansökningar totalt, men bara intervjuat en enda man, säger Tomas Strand och fortsätter:

– Killarna har inte hållit måttet och inte varit i närheten av tjejerna rent kompetensmässigt. Tjejerna är mer drivna, hungriga, kompetenta, och har rätt mind-set.

Men nu har trenden vänt.

Anders Hellström kommer närmast från Mother i New York, Pontus Widell rekryteras från River Cresco och Håkan Nyberg kommer från rollen som Executive creative director på Mc Cann i New York. Danielle Kisch rekryteras från Zap PR.

– Vi kvoterar in killar, tänkte jag när Danielle var vår nästa rekrytering. Men sen stötte vi på den här trion. Tre på en och samma gång som håller en tjej-nivå.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Tomas Strand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.