Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Abu Eid går tillbaka till SVT

Publicerad: 1 juni 2018, 07:49

Foto: Anders Strömquist

Den hyllade utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid återvänder till SVT efter en treårig sejour på TV4.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4Samir Abu Eid

Mellan 2010-2015 var Samir Abu Eid SVT:s Mellanösternkorrespondent och uppmärksammades speciellt för sin bevakning av den arabiska våren.

2015 lämnade han public service för att istället bli korrespondent på TV4. Men nu återvänder han till SVT för att återigen bli korrespondent, den här gången med ett särskilt uppdrag att stärka SVT:s dialog med publiken.

– Jag hoppas kunna fungera som en länk mellan världen där ute och alla utrikesintresserade här hemma. Vi lever i dramatiska tider och intresset för utrikesjournalistik är stort. Jag vill försöka spetsa min rapportering så att den i högre grad utgår från människors nyfikenhet. Vad engagerar folk här och nu? säger Samir Abu Eid i ett pressmeddelande.

Samir Abu Eid börjar på SVT i mitten av augusti.

– Samir Abu Eid är en mycket skicklig utrikeskorrespondent som har många spännande idéer om hur vi kan utveckla vår dialogjournalistik tillsammans med publiken, säger Charlotta Friborg, programchef riksnyheterna. Tanken är att han ska besöka platser som vår publik vill veta mer om runt om i världen, och ta med sig deras frågor dit.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTTV4Samir Abu Eid

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.