Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Adam Kerj lämnar McCann

Publicerad: 12 maj 2017, 11:50

Adam Kerj lämnar rollen som ecd på McCann i Norden. Vad han ska göra härnäst är oklart.


Hösten 2015 rekryterade McCann Adam Kerj från JWT i New York till rollen som kreativt ansvarig i Norden. Sedan dess har byrån fått nya serbiska ägare. Nu lämnar Adam Kerj byrån efter knappt två år.
– Det nya nordiska kreativa erbjudandet är på plats med starka lokala team, jag har själv rekryterat det kreativa ledarskapet i både Danmark och Finland och flera duktiga kreatörer till Stockholm. Jag kom tillbaka från NY till Sverige och Norden för att skapa och genomföra ett tydligt uppdrag. Det uppdraget känner jag att jag nu har fått på plats så det är dags för mig att ta mig an nya, spännande utmaningar, säger han i ett pressmeddelande.

Beskedet kommer kort efter att McCanns vice vd Thomas Gibson lämnat byrån. För ett par veckor sedan lämnade även Cecilia Forsberg Stenberg, tidigare kundansvarig, McCann Stockholm.
– McCann i Norden har utvecklats mycket positivt under de senaste åren. Vi har starka lokala byråer som alla jobbar för samma mål, även över landgränserna. Vi har en organisation som bygger på starka team som varje dag hjälper våra kunder att klara dagens kommunikationsutmaningar, rusta för framtiden och uppnå sina affärsmål. Adam har gjort ett storartat jobb i Sverige och Norden, vi har skapat flera starka, innovativa case och vi känner att vi idag har en väldigt stabil grund. Vi önskar Adam fortsatt framgång med hans nya utmaningar, kommenterar Richard Bonner-Davies, nordisk chef för McCann.

Resumé har sökt Adam Kerj för en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.