Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Adidas nordiska marknadschef lämnar – blir vd på Röhnisch

Publicerad: 26 augusti 2019, 09:24

Emma Stjernlöf ersätter Fredrik Röhnisch som vd för Röhnisch Sportswear.


Ämnen i artikeln:

AdidasEmma Stjernlöf

Emma Stjernlöf är en veteran inom den svenska kommunikationsvärlden. Totalt har hon närmare 20 års erfarenhet från branschen och har bland annat varit svensk kommunikationschef på Google. De senaste fem åren har hon jobbat på Adidas, senast i rollen som nordisk marknadschef.

Nu väljer hon dock att gå från ett sportvarumärke till ett annat. I januari 2020 tar hon över som vd på Röhnisch Sportswear efter att Fredrik Röhnisch valt att lämna det operativa arbetet på bolaget. Svenska Röhnisch grundades redan 1945 och har sedan dess växt till en omsättning på över 200 miljoner kronor fördelade på över 20 marknader. Bolaget har specialiserat sig på träningskläder till kvinnor med speciellt fokus på golf och allmänna träningskläder.

– Efter 19 år i Röhnisch Sportswear är det dags för mig att gå vidare. Det har varit fantastiska år att få följa Röhnisch från det lilla familjeföretaget till ett internationellt ansett varumärke, men nu är det dags för ny energi i VD-rollen. Efter ett par år med stora investeringar i Röhnisch står bolaget starkare än någonsin och jag känner att det är rätt tidpunkt att lämna över stafettpinnen, säger Fredrik Röhnisch i ett pressmeddelande.

Bolaget har de senaste åren satsat på tillväxt där e-handel och digital närvaro varit centrala delar. Målet är att stärka relationen till slutkund snarare än återförsäljare.

– Att som kvinna med tio år i sportbranschen nu få möjligheten att leda ett varumärke som inte bara säljer och marknadsför sig till kvinnor, utan genuint från grunden är skapat för kvinnor av kvinnor, känns helrätt. Med sådan autenticitet i ryggen och ett starkt team har Röhnisch utan tvekan bara börjat sin resa. Jag är så taggad! säger Emma Stjernlöf i ett pressmeddelande.

Läs Resumés helgintervju med Emma Stjärnlöf här!

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

AdidasEmma Stjernlöf

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.