Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Advania hämtar marknadschef från Telia

Publicerad: 1 september 2020, 08:21

Eva-Lotta Jonsvik

It-bolaget Advania rekryterar marknadsdirektören Eva-Lotta Jonsvik. Hon kommer senast från Telia och tar plats i ledningsgruppen.


Advania är ett nordiskt it-företag med huvudkontor i Stockholm som totalt består av 1 400 (600 i Sverige). Rekryteringen av en ny marknadsdirektör syftar till att öka tillväxten.

Eva-Lotta Jonsvik har över 22 års erfarenhet från it-branschen och kommer från rollen som head of enterprise marketing på Telia. Dessförinnan var hon marknadsdirektör på Cygate, SMB. Hon har också varit chef för marknadskommunikation och pr på Microsoft samt marknadschef på Caperio, som förvärvades av Advania 2017. Hon tillträdde i går den 31 augusti.

– Det är svårt att mäta ROI på B2B-marknadsföring, men det går. Marknad ska motivera affären i värde, men it-branschen ligger efter. Man pratar bits och bites istället för att fokusera på det egentliga kundvärdet. På många bolag är det vanligt att marknadsfunktionen inte tillåts tillräcklig strategisk höjd för att ges möjlighet att bidra till affären. Det är därför jag är så oerhört glad över att min väg korsades med Advania, säger Eva-Lotta Jonsvik, marknadsdirektör på Advania Sverige i en kommentar. 

– Det är en avgörande roll för oss som kräver sin person. Eva-Lotta har imponerande insikter kring kopplingen människa och affär. Vi kunde inte ha hittat en mer perfekt matchning, säger Tomas Wanselius, vd på Advania i en kommentar. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.