Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Afry hämtar global pr-chef från Jung Relations

Publicerad: 6 juli 2020, 11:22

Johan Nyman är ny global pr- och presschef på teknikkonsulten AFRY (tidigare ÅF Pöyry). Han värvas från Jung Relations och har även en bakgrund på Westander.Ämnen i artikeln:

Afry

I november förra året slogs varumärkena ÅF och Pöyry samman och bildade AFRY. Ett namnbyte som väckte intern kritik, något Resumé rapporterade om.
I varumärkesstrategin under det nya namnet ställer bolaget om från sponsring av sportevenemang till att aktivt bygga varumärket kring hållbarhetsfrågor som ligger närmre den egna affären. I del i detta arbete är ett långsiktigt samarbete med stiftelsen Gapminder som lanserades förra veckan.

– De senaste åren har varit minst sagt händelserika ur ett varumärkesperspektiv och vi har det senaste året drivit en 180 graders vändning av vår strategi bland annat genom deltagande i FN:s årliga klimatkonferens, samarbete med Norrsken Foundation och nu senast Gapminder. För att genomföra denna satsning har vi utökat vårt kommunikationsteam tidigare med Johan Åhlén som global marknadschef och nu Johan Nyman som global pr- och presschef, säger Cathrine Sandegren, kommunikationsdirektör i en kommentar.

Under tiden på Jung Relations har Johan Nyman  bland annat jobbat som senior rådgivare och kundansvarig för Ikea, Google Cloud och Svenska Spel samt var ansvarig för byråns erbjudande inom företagskommunikation. Han har också lång erfarenhet som journalist som nyhetsredaktör på SVT och reporter på TV4.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Afry

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.