Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Aftonbladet byter redaktionschef

Publicerad: 27 mars 2018, 07:30

Håkan Andreasson lämnar jobbet som redaktionchef på Aftonbladet. Maria Trägårdh kliver in som tillförordnad.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetLena K SamuelssonHåkan AndreassonMaria Trägårdh

När Resumés Leif Holmkvist nyligen pejlade stämningen på Aftonbladet inför en artikel om kriget mellan kvällstidningarna stod det klart att förtroendet för dåvarande chefredaktören Sofia Olsson Olsén var bortblåst. Men den kritik som vällde upp träffade i hög grad också hennes redaktionsledning, särskilt redaktionschefen Håkan Andreasson och nyhetschefen Michael Poromaa, båda skolade på sporten.

Nu lämnar den förstnämnda sin tjänst. Håkan Andreasson är för närvarande sjukskriven men har erbjudits en ny roll, berättar chefredaktören Lena K Samuelsson för Dagens Media.
– Håkan Andreasson har jobbat tätt med mig sedan jag kom in på Aftonbladet, och i samband med att vi nu ser över organisationen så har han uttryckt en önskan om att få gå in i en ny roll, säger hon till sajten.

Under tiden som den nya organisationen skissas fram tar biträdande redaktionschef, Maria Trägårdh, över som tillförordnad.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News