Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Albacross satsar globalt

Publicerad: 10 oktober 2016, 09:05

Kenny Spångberg ska ta Albacross ut i världen

Adtech-bolaget Albacross som specialiserar sig på riktad B2B-marknadsföring inleder global expansion genom rekrytering av Kenny Spångberg till rollen som chief commercial officer. Samtidigt lanserar bolaget en kostnadsfri leadstrackingtjänst.


Kenny Spångberg kommer in för att leda bolagets globala expansion med tillhörande kommersialiseringsstrategi. Han har mer än 15 års erfarenhet på ledande roller inom bolag som DoubleClick, Google, Eyewonder, Spongecell och Smartclip, senast kommer han från Widespace där han lett deras programmatiska satsning.

– Kenny är en given nyckelrekrytering för att kunna driva en internationell kommersialisering av vår produkt. Med ett brinnande intresse för branschen och med ett gediget kunnande kommer han tillsammans med oss kunna ta Albacross till nya nivåer. Vi är stolta över att kunna välkomna Kenny i teamet och ser redan nu hur han bidrar och skapar nya förutsättningar för bolaget och dess framtid, säger Albacross-grundarna, Victor Ekelund och Viktor Carlsson i ett pressmeddelande.  

Samtidigt släpper också bolaget den tidigare betaltjänsten Albacross Leads gratis till användare världen över för bygga en hög användarbas som ger nätverkseffekter och unik data. -

– Albacross är ett mycket spännande bolag i expansiv bransch och med ett tydligt fokus. Jag tror starkt på gratisreleasen av Albacross Leads, där kommer vi kunna bygga användarbas som ger oss möjlighet att utveckla en unik och väldigt kraftfull marknadsföringsplattform på sikt. Vidare ser jag fram emot att bidra med erfarenhet och kunskap för att följa bolagets aggressiva expansionsplan, avslutar Kenny Spångberg i ett uttalande.

Bolaget, som sedan tidigare är finansierat av affärsängeln Magnus Emilson och Spotifys produktchef Gustav Söderström säger sig också göra sig redo för en stundande A-runda där intresset varit stort från olika VC-bolag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.