Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Amazonbyrån The Early Birds rekryterar försäljningschef

Publicerad: 7 juli 2020, 09:10

The Early Birds är en av flera Amazonbyråer att etablera sig i Sverige inför e-handelsgigantens stundande lansering i Sverige. Nu har bolaget gjort klart med en ny försäljningschef i Dag Bengtson.


Ämnen i artikeln:

Amazon

Det var under förra året som Marie Hultman och kollegan Edward Basse lämnade mobilskalsbolaget Ideal of Sweden för att starta upp Amazonbyrån The Early Birds som hjälper bolag att öka försäljningen och stärka varumärken via marknadsföring på Amazons marknadsplatser. På samma marknad finns redan konsulter som Commerce 8, danska Makesyoulocal, Rankona Mazon och Nordic Tech House.  

De senaste månaderna har bolaget upplevt ett ökat intresse sedan Amazons etablering på den svenska marknaden återigen aktualiserades och med det behovet för många att förebereda affären inför e-handelsjättens intåg.

Nu rekryteras Dag Bengtson med tidigare erfarenhet av att arbeta med svenska företag och Amazon ur ett Nordiskt perspektiv som försäljningschef och partner i The Early Birds. i början av 2019 gjorde Resumé en längre intervju med honom i samband med att han tillsammans hade uppdraget att etablera den finska Amazonbyrån Retime i Sverige.
Under förra året lämnade han dock den satsningen.

– Jag är otroligt glad för möjligheten att få bli en del av The Early Birds i en så spännande och händelserik tid. The Early Birds har en unik kompetens och erfarenhet i Norden när det gäller Amazon. De har på kort tid lyckats etablera sitt namn på marknaden och skapa en imponerande kundbas. Detta i kombination med kunskapen och erfarenheten från andra viktiga plattformar och marknadsföringskanaler kommer att ha en väldigt betydande och positiv roll samt inverkan på byråns utveckling framöver.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Amazon

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.