Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Amelia Adamo lämnar M-magasin

Publicerad: 1 mars 2016, 08:43

Amelia Adamo slutar som chefredaktör.

Foto: BT

Amelia Adamo lämnar M-magasin efter tio år. Åsa Lundegård, idag chefredaktör på Amelia, tar över i vår.

Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoM-magasinVi i villaBonnierÅsa LundegårdBonnier TidskrifterAmelia

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


En chefskarusell har startat hos Bonnier när tidskriftsdrottningen Amelia Adamo lämnar chefredaktörsskapet på M-magasin, som hon grundade 2006.

Amelia Adamo fortsätter att vara med i Bonnier Tidskrifters ledningsgrupp och styrelse som både Senior Publisher och Editor at Large.

– Jag ser fram emot att lämna över, och jag kommer att fortsätta synas på omslag och i arrangemang som har med M-magasin att göra, som ett levande varumärke, säger Amelia Adamo i ett pressmeddelande.

Åsa Lundegård tar samtidigt över chefredaktörskapet på M-magasin. Hon är sedan 2010 chefredaktör på systertidningen Amelia.

– Att gå från ett fantastiskt varumärke som amelia och vidare till en annan av Bonnier Tidskrifters absolut finaste och största titlar M, är hedrande och spännande. Det finns ju ett sorts blodomlopp som löper mellan titlarna, så det är inte en okänd värld, men en ny målgrupp, säger Åsa Lundegård.

Ny chefredaktör på Amelia blir Maria Sognefors, sedan 2013 chefredaktör på Vi i Villa. Hennes roll på Vi i Villa övertas av Anders Carlén, idag ansvarig redaktör för Aftonbladets inrednings-magasin Härligt Hemma.

– Att bli chefredaktör för Amelia känns otroligt roligt! Det är ett prestigefyllt uppdrag, Amelia är en fantastisk tidning och ett starkt varumärke med oändliga möjligheter, säger Maria Sognefors.

Amelia Adamo började sin journalistkarriär som reporter på Svensk Damtidning 1975 och gick därefter vidare till bland annat Husmodern och Veckorevyn. Åren 1984-1991 var hon featurechef på Aftonbladet och byggde upp tidningens söndagsbilaga. Mest känd kanske Amelia Adamo är för att ha grundat tidningen Amelia 1995, uppkallad efter henne. Hon startade även Tara år 2000 och därefter M-magasin - en tidning för 50-plussare.

Amelia Adamo har belönats med Stora Journalistpriset 1986 och 2003.

Chefsförändringarna kommer att ske under våren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev