Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Amnesty får ny pressekreterare

Publicerad: 1 september 2015, 09:01

Ami Hedenborg blir ny pressekreterare och därmed en av talespersonerna för svenska Amnesty International när Elisabeth Löfgren går i pension efter 25 år i organisationen.


Ämnen i artikeln:

PressekreterareRekryteringAmnesty

Ami Hedenborg kommer från nära 20 års frilansverksamhet som journalist. Hon har framförallt arbetat med etermedia som programledare, producent, redaktör och reporter. Till hennes uppdragsgivare de senaste åren hör bland andra Sveriges Radio, TV4, Strix och UR.

– Jag har varit medlem i Amnesty i många år och har alltid beundrat organisationens ihärdiga arbete att överallt i världen där det pågår övergrepp, uppmärksamma det och försöka göra något åt det - och även om det arbetet ibland bara sker med ett steg i taget vet jag att en förändring är möjlig. Det visar också den framgång Amnesty haft genom åren. Jag är oerhört stolt och glad över att nu kunna få vara en del av arbetet, säger hon i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada att ha attraherat Ami Hedenborg till den här rollen. Hon har en imponerande bredd och förståelse för såväl det moderna medielandskapet som de långsiktiga kommunikationsutmaningar svenska Amnesty lever med. Tillsammans kommer vi utveckla vårt opinionsarbete och inte minst vår digitala närvaro ytterligare, säger Anna Lindenfors, generalsekreterare på Svenska Amnesty i en kommentar och fortsätter:

– Jag vill också passa på att tacka Elisabeth Löfgren för det fantastiska arbete hon gjort för Amnesty, inte minst hennes senaste 12 år som pressekreterare. Hon har varit lika uppskattad i våra interna utbildningar som av alla medier som efterfrågat hennes gedigna kunnande. Det är en hisnande mängd Amnestykunskap och fenomenal lojalitet till att värna de mänskliga rättigheterna som nu går i välförtjänt pension.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.