Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Anders Berglund blir riskkapitalist

Publicerad: 26 januari 2016, 08:15

Anders Berglund och Henrik Ekdahl Persson.

Foto: Nadja Hallström/Harvest Agency

Tidigare Google-chefen Anders Berglund går till investmentbolaget Optimizer Invest.


Ämnen i artikeln:

Anders BerglundGoogle

Anders Berglund lämnade tjänsten som Sverigechef på Google i slutet på 2015. Han hade då varit på Google i nära två år. Nu blir han riskkapitalist på Malta-bolaget Optimizer Invest.

– Det här var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Optimizer Invests goda renommé, finansiella styrka och vilja att satsa på helt nya idéer gjorde att jag inte behövde speciellt mycket betänketid. Jag ser fram emot en spännande resa, säger Anders Berglund i en kommentar.

Henrik Persson, partner i Optimizer Invest, säger:
– Vi är väldigt glada över att Anders valt att ansluta sig till vårt team. Han får en ledande roll inom Optimizers bolagssfär och ska driva och ansvara för nya satsningar. Hans enorma kompetens kring digital kommunikation och affärsutveckling passar oss perfekt.

Innan Google var Anders Berglund försäljningschef på Aftonbladet och på Schibsted Sales. Han har även en bakgrund på IDG.

Optimizer Invest är ett investmentbolag grundat på Malta av svenskarna Henrik Persson och Mikael Riese Harstad samt norrmannen André Lavold. De har investerat i ett tjugotal bolag sedan starten, bland annat Réve, Tinitell, Readly och Catena Media.

Anders Berglund börjar sin nya tjänst den 1 mars.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Anders BerglundGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.