Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Anders Juhlin ny vd för Frida Förlag

Publicerad: 29 april 2015, 09:55

Omslag Frida

Det är förändringens tider på Frida Förlag. Ove Jerselius lämnar rollen som vd. Övertar uppdraget gör den tidigare förlagschefen Anders Juhlin. Dessutom blir Bodil Ericsson Torp ny styrelseordförande.


Ämnen i artikeln:

Ove JerseliusAftonbladetAnders JuhlinAller Media

Anders Juhlin har varit förlagschef på Frida Förlag sedan augusti 2012. Dessförinnan kom han från Aftonbladet där han bland annat arbetat som projektledare och som chefredaktör för nöjesbilagan Klick!

–Frida Förlag har i över 30 år varit det ledande tidskriftsförlaget för unga kvinnor i Sverige. Det känns fantastiskt roligt att ha fått förtroendet att leda Frida Förlag för att säkra att vi för lång tid framöver fortsätter att vara det mest engagerande och relevanta förlaget för alla dessa kvinnor – oavsett kanal och distributionsform, säger Anders Juhlin, tillträdande VD på Frida Förlag.

Anders Juhlin fortsätter:
-Det är en ära att få arbeta med så otroligt kompetenta och drivna medarbetare som vi har på Frida Förlag, och jag ser fram emot att tillsammans med dem, våra läsare och affärspartners fortsätta utveckla verksamheten.

Som förlagschef på Frida Förlag har Anders Juhlin haft ansvaret över förlagets produktion, personal, försäljning och affärsutveckling i samtliga kanaler, med särskilt fokus på digital utveckling.

– Frida Förlags digitala satsning påbörjades redan 1998 med en, med dagens mått mätt, enkel men mycket uppskattad och populär hemsida för tidskriften Frida. Mycket har givetvis hänt sedan dess. Anders har sedan 2012 med framgång fortsatt att utveckla Frida Förlags digitala verksamhet. Anders är därför naturlig som min efterträdare att fortsätta denna spännande resa, säger Ove Jerselius, nuvarande vd på Frida Förlag.

Sedan sju år tillbaka är Frida Förlag halvägt dotterbolag till Aller Media.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.