Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Anders Lindberg ny politisk chefredaktör på Aftonbladet

Publicerad: 15 februari 2018, 09:20

Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg efterträder Karin Pettersson som tidningens politiska chefredaktör.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetKarin PetterssonSchibstedAnders Lindberg

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Anders Lindberg har skrivit för Aftonbladets ledarsida sedan 2010, innan dess har han bland annat suttit i Socialdemokraternas partistyrelse och arbetat som politisk sakkunnig åt Laila Freivalds.

Han har även varit socialdemokratisk politiker på kommunnivå.

Nu tar han över efter Karin Pettersson som politisk chefredaktör på Aftonbladet. Mellan 2016 och 2017 var han tillförordnad politisk chefredaktör under en period då Pettersson studerade vid Harvard University. Karin Pettersson går nu vidare till en tjänst som director of public policy på Aftonbladet.

– Anders Lindberg är en person med en stark övertygelse som brinner för den politiska debatten. Aftonbladets ledarsida och opinionsjournalistik bidrar till ett levande och vitalt politiskt samtal i vårt demokratiska samhälle. Med sitt engagemang och sin erfarenhet av opinionsjournalistik kommer Anders Lindberg fortsätta att ge Aftonbladets ledarsida en självklar plats i samhällsdebatten, säger Raoul Grünthal, Aftonbladets styrelseordförande och vd för Schibsted Media i ett pressmeddelande.

Lindberg tillträder sin nya tjänst omgående.

– Min ambition är att Aftonbladets ledarsida ska vara en av de starkaste rösterna för progressiva värderingar och mot den växande högerpopulismen. Vi ska beröra och stå för en spännande och nyfiken vänsterdebatt, säger Anders Lindberg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev