onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Anders Rask lämnar OTW

Publicerad: 8 februari 2018, 08:05

Anders Rask.

Foto: Pressbild

Anders Rask lämnar vd-posten i OTW – men stannar hos ägarna Aller media. Han får det strategiska ansvaret för att utveckla koncernens byrånätverk inom content i Norden, Ahead Group. Nu siktar koncernen på att köpa flera byråer i Sverige.

Ämnen i artikeln:

ContentbyråerAnders RaskAller MediaOTW

FT

Fredrik Thambert


Anders Rask slutar som vd för OTW den första april efter tio år i bolaget. På torsdagsmorgonen berättade han för personalen om sitt beslut. Under de här åren har både OTW och contentbranschen som helhet vuxit snabbt.
– Jag har varit tio år på OTW, varav fem där jag varit ansvarig för helheten. Det har varit en väldigt spännande resa, där OTW har förändrats i grunden och går bättre än någonsin. Nu är det dags att gå vidare, säger han till Resumé.

Anders Rask kommer framöver att sitta i ledningsgruppen för Aller Media Sverige och vara huvudansvarig för Allerkoncernens nordiska byrånätverk Ahead Group. I den ingår totalt elva byråer, varav sex finns i Norge, två i Sverige, två i Danmark och en i Finland. Även i fortsättningen kommer Anders Rask att jobba nära OTW. Han blir styrelseordförande i bolaget och kommer att ha ytterligare styrelseuppdrag i inom den svenska delen av Aller-koncernen.

Anders Rask har ett tydligt uppdrag från Aller media. Det är att förvärva köpa fler byråer och då främst i Sverige.
– Vi kommer att satsa på Sverige och det är flera förvärv att vänta. Det finns en hel del affärer att göra på det nordiska planet och där behövs det någon med min typ av erfarenhet för att samordna de olika byråerna, säger han.

Aller Media siktar dock inte in sig på att ha fler contentföretag. Det är bolag som kan komplettera den contentverksamhet Aller media redan har som är intressanta.
– Vi kommer att titta på strategibyråer och byråer som jobbar med optimering, data, analys och medieköp, säger Anders Rask.

OTW:s avgående vd kommer också att arbeta med strategiska projekt i Aller Media Sverige. Koncernen har inlett en digitaliseringsresa som inte på långa vägar är i mål ännu. Bland annat jobbar koncernen med hur all data som koncernens tidningar och sajter har ska kunna användas smartare. Anders Rask säger att han haft andra jobberbjudanden, men tycker att det känns bra att stanna kvar hos Aller Media.
– Jag tycker att det här ska bli jätteroligt. Jag får prova nya saker, men ändå vara nära den värld där jag är duktig, säger han.

Ny vd på OTW blir Marcus Wikner, i dag vice vd i bolaget. Han kommer att kompletteras med en vice vd och en byråchef. Vilka de blir är inte klart ännu.
– Marcus har varit med under hela min resa här och kan verksamheten och våra kunder. Det känns väldigt tryggt att lämna över till honom, säger Anders Rask.

Nästa nummer av Resumés magasin innehåller en större special om den växande marknaden för content marketing och dess aktörer.

Jens Kärrman
red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev