Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

André Pops tar paus från Vinterstudion – ska leda SVT:s nya morgonsoffa

Publicerad: 9 maj 2017, 12:20

Yvette Hermundstad, som delat programledarskapet med André Pops, kommer få en större roll i Vinterstudion från och med nästa säsong.

Foto: SVT

André Pops tar en längre paus från Vinterstudion för att leda SVT:s nya satsning Morgonstudion. Morgonstudion har premiär efter sommaren.


Ämnen i artikeln:

MorgonstudionAndré PopsVinterstudionThomas MattssonJan Helin

Sedan starten 2007 har André Pops gjort sig till en del av det svenska folkhemmet genom sin programledarroll i SVT:s Vinterstudion. Nu tar han paus från uppdraget för att istället leda SVT:s nya morgonprogram.

– Min första tanke när jag fick förfrågan var nej, inte en chans att jag lämnar Vinterstudion. Men efter att ha lyssnat på kloka människor runtomkring mig så ser jag nu utmaningen i att ta en paus från Vinterstudion för att vara med och skapa något helt nytt som är väldigt viktigt för hela SVT, säger han till SVT.

I det nya morgonprogramet, Morgonstudion, kommer Pops att vara huvudankare tillsammans med en ännu icke namngiven kollega. Programmet kommer ha premiär efter sommaren.

– Nu är jag utlånad ett år från sporten och kommer tillbaka nästa sommar för att vara programledare för fotbolls-VM, sen får vi se vad som händer efter det, berättar han.

SVT:s nya morgonprogram delar namn med Expressens dito. De två aktörerna har dock löst namnfrågan sinsemellan.

– Under 2017 kommer Expressen TV att relanseras, från 2018 blir vi exklusiv partner till CNN och under hösten utvecklas därför våra studior och vårt utbud. Bland annat förändras morgon-tv, så därför har vi haft en konstruktiv och transparent dialog med SVT om namnet "Morgonstudion", säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.