Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Andreas Liljeheden blir SR-korre i Bryssel

Publicerad: 17 maj 2018, 10:59

Foto: Andreas Liljeheden (privat)

Sveriges Radios nuvarande korrespondent Jan Andersson hem och ersätts av Andreas Liljeheden som Bryssel-korre.


Ämnen i artikeln:

EUSveriges Radio

Sveriges Radio fortsätter att satsa stort på utrikesjournalistiken med ett omfattande korrespondentnät. Nuvarande Bryssel-korrespondenten Jan Andersson flyttar nu hem och ersätts av Andreas Liljeheden. Han har i tio år varit verksam i Bryssel som frilansjournalist med fokus på EU-frågor.

– Andreas Liljeheden är en vass nyhetsjägare med djupa kunskaper om EU och om europeisk ekonomi. Han har förmåga att rapportera om komplicerade EU-frågor på ett begripligt och engagerande sätt, och jag är väldigt glad över att välkomna honom till Sveriges Radios korrespondentgrupp, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg i en kommentar.

Andreas Liljeheden berättar om valet att bli ny korrespondent för SR.
– EU går just nu igenom historiska förändringar med Brexit, flyktingkris, fördjupat samarbete och kommande EU-val. Det finns väldigt mycket att berätta om och att få möjligheten att göra det för Sveriges Radios stora och breda publik känns fantastiskt, säger han och fortsätter:

– Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba i en stor organisation som har en gedigen EU-rapportering och väldigt duktiga medarbetare. Jag hoppas göra EU-politiken relevant för lyssnarna och förklara stora som små saker på ett intressant sätt.

Andreas har tidigare varit sommarvikarie på Ekot och Ekonomiekot. Han har sedan 2008 varit baserad i Bryssel som frilansare och bland annat haft uppdrag för TV4, Altinget.se och Europaportalen.se.

Andreas Liljeheden tillträder sin nya tjänst i augusti 2018, då han efterträder nuvarande korrespondenten Jan Andersson, som återvänder till Sverige efter fyra år som Sveriges Radios korrespondent i Bryssel.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

EUSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.