Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Anette Novak blir Filminstitutets nya vd

Publicerad: 15 november 2021, 10:00

Det blir Anette Novak som ersätter när Anna Serner lämnar rollen som vd för Svenska Filminstitutet efter tio år.


Ämnen i artikeln:

Anette Novak

Styrelsen för Svenska Filminstitutet utsåg i förra veckan Anette Novak till ny vd. Hon kommer närmast från tjänsten som direktör för Statens medieråd. Hon ersätter Anna Serner som varit vd sedan 2011.

Annette Novak hade tidigare uppdraget som regeringens särskilda utredare för Medieutredningen (2015–16). Åren 2013–18 var hon vd för statliga IT- och designforskningsinstitutet RISE Interactive Institute AB. Anette Novak är utbildad journalist och var chefredaktör och ansvarig utgivare för Norran i Skellefteå (2009–12) och har suttit i styrelsen för branschorganisationen Tidningsutgivarna, Sveriges Radio och Schibsteds ägarstiftelse.

– Filminstitutet behöver därför en stark ledare och samlande kraft som kan klara att utveckla verksamheten i takt med de omvärldsförändringar vi ser. I Anette Novak hittade styrelsen denna förmåga, säger styrelseordförande Claes Ånstrand i en kommentar. 

Anette Novak tillträder som vd den 4 april 2022.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Anette Novak

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.