Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Animal rekryterar ny exekutiv creative director

Publicerad: 30 april 2021, 11:10

Foto: Press

Jakob Swedenborg vill vara med och skapa världens minsta men mest omtalade byrå.


Ämnen i artikeln:

AnimalRekrytering

Jakob Swedenborg har de senaste 20 åren byggt upp ett gediget cv i kreatörsbranschen, bland annat som medarbetare på Farfar, Lowe Brindfors, Wieden + Kennedy och Hasan & Partners. Han kommer närmast från Saatchi & Saatchi där han arbetat som head of creative. 

Nu börjar han på den kreativa byrån Animal som ny exekutiv creative director, ECD. 

– En sak som verkligen lockade mig med Animal är att de känns som en vuxenversion av Farfar. Det var på Farfar jag fick min uppfostran och det lade grunden till mycket av min syn på reklam – den inställning vi hade till kommunikation är något som jag ser en modern tappning av hos Animal idag. Det känns som att hitta hem till något jag letat efter länge utan att hitta, säger Jakob Swedenborg i ett pressmeddelande. 

Framöver är planen att etablera Animal som en av de starkaste kreativa krafterna på marknaden. 

– Jag vill vara med och skapa världens minsta mest omtalade byrå. Att en byrå med hundratals, kanske tusentals medarbetare med jämna mellanrum skapar något som verkligen bryter ny mark är ju inte så konstigt – men vår ambition är att göra det med högre frekvens och färre inblandade.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

AnimalRekrytering

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.