lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ann Tiberg ny USA-korrespondent för TV4

Publicerad: 30 augusti 2017, 13:17

Ann Tiberg blir ny USA-korrespondent för TV4.

Foto: Per Bäckstrand/TV4

TV4:s politiska reporter Ann Tiberg tar flyget över Atlanten och blir kanalens nya USA-korrespondent.

Ämnen i artikeln:

USAAnn TibergTV4

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Ann Tiberg har bevakat politik sedan 90-talet och för TV4:s räkning sedan 2008. Hon har tidigare varit korrespondent i både London och Milano samt var under en period ansvarig för Nyhetsmorgon.

– Jag är mycket glad över att Ann Tiberg tackat ja. Hon har en gedigen erfarenhet från hemmaplan, men också från många år utomlands, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.

Tibergs nya tjänst i USA innebär att den tidigare korrespondenten Rolf Porseryd återvänder hem till Sverige efter två vändor på totalt åtta år i USA.

– Det är en omvälvande och dramatisk tid att komma till ett USA som slits av konflikter efter valet av Donald Trump till president. Det som sker nu har effekter för hela världen inklusive oss här i Sverige, och jag ser det som ett stort och viktigt uppdrag att följa, förstå och förklara det för vår publik på hemmaplan, säger Ann Tiberg.

– Vi kan alla känna oss trygga när nu Ann Tiberg tar över korrejobbet. Jag är övertygad om att hon med kraft och engagemang kommer att sätta sin egen prägel på USA-bevakningen, säger Rolf Porseryd som kommer fortsätta kommentera händelseutvecklingen i världen från Stockholm.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev