Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Apotea rekryterar marknadschef från Norwegian

Publicerad: 15 april 2021, 12:51

Norwegians marknadschef för Sverige och Finland Patrik Furuhagen byter bransch och tar över ansvaret för Apoteas marknadsavdelning.


Ämnen i artikeln:

Apotea

Patrik Furuhagen ersätter Emmelie Johansson som marknadschef för Apotea. Han kommer från ett bolag och en industri som har drabbats hårt av coronapandemin. Norwegian befinner sig nu i slutfasen av sin rekonstruktion och planerar att ta in upp till sex miljarder kronor i en nyemission under våren.

Han kommer till ett bolag som haft vind i seglen under det senaste året med stark efterfrågan och tillväxt. Försäljningen under 2020 ökade med nästan 50 procent till drygt fyra miljarder kronor.

– Jag ser fram emot att arbeta för ett av Sveriges mest lysande framgångssagor på apoteksmarknaden och inom e-handel i stort. Det är hedrande att få förtroendet att bidra till Apoteas fortsatta tillväxtresa med min erfarenhet från olika branscher och discipliner inom marknadsföring och försäljning, säger Patrik Furuhagen i ett pressmeddelande. 

Den nya marknadschefen har tjugo års erfarenhet från chefsroller inom marknadsföring, försäljning, affärsutveckling och digitalisering på bolag som Svenska Spel och Swedbank.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Apotea

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.