Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

”Är det någon gång man ska göra en överlämning så är det nu”

Publicerad: 15 december 2015, 09:43

Raoul Grünthal talar varmt om Jan Helin.

Foto: Stefan Gustavsson

”Jan Helin har till skillnad från andra redaktörer valt en offensiv istället för defensiv attityd”, säger Raoul Grünthal, chef för Schibsted Sverige.


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalAftonbladetPrintJan Helin

Jan Helin lämnar Aftonbladet den 31 mars. Men redan nu slutar han sin publisher-roll, för att tillfälligt ersättas av Sofia Olsson Olsén.

Raoul Grünthal tar samtidigt över som vd för Aftonbladet tills man har rekryterat en ny.
– Janne har varit en väldigt bra chef och byggt upp mycket av det som idag är Aftonbladet och affärsområdet Publishing, där han agerar nu. Jag vill verkligen tacka honom för det han har gjort. Han har lyckats bygga en stabil miljö. Är det någon gång man ska göra en sådan överlämning så är det nu. Det känns tråkigt att han slutar, men samtidigt så blir det en bra överlämning, säger Raoul Grünthal till Resumé.

Beskriv hur det är att jobba med Jan Helin.
– Han är en intelligent person och jag har ofta haft bra och spännande diskussioner med honom. Det som jag har uppskattat är hur han lyckats få ihop produkt och affär som är absolut nödvändigt idag. Det krävs för att medieföretag med tradition ska kunna leva vidare och lyckas i nya världen. Istället för att som många redaktörer gör, går in med en defensiv attityd, så har Jan varit offensiv. På så sätt har samarbetet fungerat bra.

Rekryteringsprocessen efter Jan Helins ersättare inleds omgående.
– Vi hoppas ha någon på plats under första kvartalet 2016. Men vi får se. Vi jobbar på så snabbt som möjligt, säger Raoul Grünthal.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.