Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

B-Reel Films värvar Hollywoodveteran

Publicerad: 17 augusti 2017, 07:12

Philip Westgren.

Philip Westgren blir ny chef för B-Reel Films Entertainment-division på kontoret i Los Angeles.


Ämnen i artikeln:

B-ReelHollywood

Philip Westgren har lång erfarenhet av att jobba med film på den amerikanska marknaden och har bland annat jobbat som produktionschef för Lawrence Gordon Productions. Där arbetade han med större studiofilmer och regissörer som Guillermo del Toro (Pacific rim och hellboy) och Zack Snyder (Superman: man of steel och watchmen). Han är också producent för nya Hellboy: Rise of the blood queen.

– Philip kommer att ge oss både kunskap och kraft att utforska möjligheter i Nordamerika för våra nordiska projekt men skall självklart utveckla och producera egna filmer och TV-serier med LA som bas, Vi har redan en långfilms dokumentär i produktion i USA och flera projekt i utveckling, säger Fredrik Heinig en av grundarna av B-Reel Films och ansvarig för entertainment-delen.

Philip Westgren ser en stor möjlighet att få vara med och utveckla och ta tillvara på de projekt som B-Reel Films har.

– Producenter och regissörerna bakom BRF är ett underbart och inspirerande gäng typer. Eftersom filmbranschen blir mer och mer global känns det kul att stödja BRF önskan att jobba på den globala marknaden, säger Phlip Westgren.

Pelle Nilsson, grundare och globalt ansvarig för B-Reel Films:

– Vi har länge letat efter rätt person i USA. Philip kommer med en gedigen kunskap om amerikansk produktion och film men är också djupt rotad i den europeiska filmbranschen och filmkulturen genom sin uppväxt i Nederländerna med en svensk far.

BRF har kontor i Stockholm, Los Angeles, London och Oslo.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

B-ReelHollywood

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.