Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

B-Reels kreativa chef Johan Dahlqvist lämnar – byrån satsar på delat ledarskap

Publicerad: 16 april 2021, 08:41

Rollen som kreativa chefer axlas av Petra Albrektson och Zack McDonald.


Ämnen i artikeln:

B-Reel

Efter nära sex år som executive creative director på B-Reel lämnar Johan Dahlqvist byrån och, åtminstone säsongsvis, branschen för att i stället driva taxibåtsverksamheten Gula Båten i Stockholms norra skärgård. Före B-Reel jobbade han som creative director på byråer som 72andSunny och Wieden+Kennedy i USA och Amsterdam. Under det senaste året har han haft en global CD-roll på B-Reel och jobbat 60 procent, medan Petra Albrektson och Zack McDonald har delat på det kreativa ledarskapet som executive creative directors för B-Reel Stockholm. Något de kommer att göra även i fortsättningen.

– Med sina internationella erfarenheter är Johan Dahlqvist något av ett unikum i Byråsverige. Han har spelat en nyckelroll med att utveckla vårt erbjudande och bygga den position som modern strategisk och kreativ partner vi har i dag. När han kom in 2015 befann sig B-Reel fortfarande i omställningen från produktionsbolag till fullfjädrad byrå, säger Jesper Kling, managing director för B-Reel Stockholm.

Målet för B-Reel framåt är att fortsätta växa och utveckla erbjudandet. 

Vilka fördelar ser du med det delade kreativa ledarskapet?

– För mig är det en lyx att ha två personer med olika superkrafter att bolla med. Petra är en oerhört framgångsrik svensk kreatör och Zack har jobbat på flera av världens absolut bästa byråer. Det passar också den fas vi befinner oss i, ett skede där vi växer och jobbar med ett brett spektra av kunder både här hemma och globalt. Med två starka kreativa ledare kan vi fördela arbetet på ett bra sätt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

B-Reel

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.