Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Bajenspelarens startup tar in marknadschef

Publicerad: 3 september 2015, 10:51

Caj Westlund och Philip Haglund

Idag börjar Caj Westlund som marknadschef på start-upen Barnpengar – bolaget bakom mobilapplikationen Veckopengen.


Caj Westlund har tidigare erfarenhet från startups, bland annat som en av grundarna av återvinningsappen Cirqle men även som projektledare på Most Studios där han arbetade med strategi, tillväxt och marknadsföring för just startups.

– Det känns jättekul att komma till Barnpengar. Det är en start-up med stor potential och en stark drivkraft om att kunna förbättra hur unga idag lär sig att hantera pengar, vilket är ett viktigt ämne, säger Caj Westlund i ett pressmeddelande.

Bakom idén till Veckopengen står den allsvenska fotbollsspelaren i Hammarby IF Philip Haglund. Appen går ut på att barn och föräldrar tillsammans ska kunna hantera vecko- eller månadspengen i mobilen. Förutom att få påminnelser om när barnen ska få sina pengar kan föräldrar ge ut uppgifter som att städa sitt rum eller klippa gräset. Veckopengen har snabbt blivit framgångsrik med cirka 35 000 användare sedan lanseringen för sex månader sedan. Apple har även gjort reklam för appen i App Store och bolaget har tagit in extern finansiering från Oscar Salén (Salén-familjen).

– Att Caj kommer till oss betyder inte bara att vi växer. Caj är en extremt analytisk men samtidigt kreativ person, vilket är unikt, och hans egenskaper lämpar sig perfekt för att vi som företag som lära känna våra användare (både barn och föräldrar) bättre än någon annan på den svenska marknaden. Vi är i en expansionsfas och Caj är en av våra viktigaste pusselbitar när vi nu tar Veckopengen till nästa nivå", säger Philip Haglund i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.