Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Baker Karim ny långfilmskonsulent

Publicerad: 9 oktober 2013, 11:37

Baker Karim.

Foto: Pressbild.

Svenska Filminstitutet har utsett Baker Karim till ny långfilmskonsulent på på Svenska Filminstitutet. Han efterträder Linus Torell och tillträder sin tjänst den 11 november 2013.


Ämnen i artikeln:

Svenska Filminstitutet

Baker Karim, med erfarenheter som regissör, manusförfattare, fotograf och klippare, långfilmsdebuterade som regissör med Fyra kvinnor (2001) innan den Guldbaggenominerade och internationellt prisade kortfilmen Malcolm kom 2002 och kortfilmen The Apple Tree (2003). Han har även regisserat för tv, bl a Swedenhielms, Orka! Orka! och nyligen den Kristallennominerade serien Familjen Babajou.

– BAM! Plötsligt händer det! Obama blir president. Baker blir  filmkonsulent. Vinden har vänt! Nu är det upp till filmskapare i landet  att samla sina mest kreativa förslag, slipa på uttrycken och vässa sina  blickar. Vi har en chans att göra svensk film som är internationellt  relevant, konstnärligt kvalitativ och angelägen! Vi ska bidra till den  svenska filmens kommande storhetstid. Det går inte att fega. Inte att  vända bort blicken. Inte nöja sig med det som funkade förut. Nu händer  det. Nu jävlar, säger Baker Karim i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svenska Filminstitutet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.