Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Bastin gör comeback på Gant

Publicerad: 12 september 2019, 08:26

Christopher Bastin

Den första oktober tillträder Gants tidigare creative director Christopher Bastin som artistic director för klädmärket. I den nya rollen kommer han fungera som en "kreativ katalysator" för varumärket genom pr-drivna kollektioner och varumärkessamarbeten.


Rollen som artistic director innebär ett nära samarbete med Karen Vogele, EVP Product and Design. Christopher Bastin har det ytterst övergripande kreativa ansvaret för varumärket, medan Vogele behåller huvudansvaret för produkt- och designorganisationen.

– Jag ser fram emot att återvända till Gant som Artistic Director,  Det har gått fyra år sedan jag lämnade, och sedan dess har branschen genomgått stora förändringar. Konkurrensen är stenhård och kunden har aldrig varit mer medveten. Under dessa år har jag drivit en egen kreativ byrå samt arbetat med varumärken som Frame och NN07, och samlat på mig erfarenhet som gör att jag kan kliva in i min nya roll med värdefulla insikter och nya perspektiv, säger Christopher Bastin i en kommentar.

Christopher Bastin började på Gant 2005 som designer för skjortor. Fyra år senare utsågs han till Head of Design för dåvarande Gant Rugger. 2012 klev han in i rollen som Creative Director, en position som han hade under tre år.

– Christophers djupa kunskap om varumärket i kombination med hans designexpertis kommer bidra till att ta Gant till nya kreativa höjder. Vi har skapat en ny roll med stor frihet, där Bastin kommer arbeta med externa samarbeten samt fungera som ett kreativt bollplank för alla i företaget. Vi är enormt exalterade över att ha honom tillbaka, säger vd Brian Grevy.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.