Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Bekräftat: Per Carleö lämnar Volvo Cars

Publicerad: 30 juni 2020, 11:16

Sedan i höstas har Resumé fått löpande uppgifter om att Volvo Cars Sveriges marknadsdirektör Per Carleö är på väg bort från biljätten. På tisdagseftermiddagen kom ett pressmeddelande som bekräftade nyheten.


Ämnen i artikeln:

Per CarleöVolvo Cars

Det är efter 15 år på Volvo Cars som Per Carleö lämnar företaget och rollen som marknadsdirektör på Volvo Car Sverige. Redan under hösten 2019 nåddes Resumé av uppgifterna att Per Carleö skulle lämna företaget till följd av den omfattande omorganisation som varumärket har befunnit sig i, marknadsdirektören själv har konsekvent avfärdat uppgifterna.

För några veckor sedan kom så nyheten att Per Carleö inte längre sitter i ledningsgruppen för Volvo Cars Sverige, detta efter att den globala kommersiella chefen Lex Kessemakers centralisering av organisationen lett till att rollen som marknadsdirektör för Volvo i Sverige plockats bort. Hans plats i ledningsgruppen har övertagits av Katarina Adamsson, numera chef för kundupplevelse.

Enligt Dagens Industris uppgifter ska hanteringen av Per Carleö väckt internt missnöje på Volvo Cars Sverige. 

Per Carleö kom till Volvo från Modern Kommunikation Förlag 2005 som utvecklingschef för den globala marknadsavdelningen och har dessförinnan en bakgrund på reklambyrån Hall & Cederquist. 2012 blev han ansvarig för strategisk planering och 2013 utsågs till chef för marknadskommunikation. 2015 tog han steget upp till marknadsdirektör för Volvo Cars Sverige. 

Per Carleö har under sina år som marknadschef för Volvo Cars i Sverige varit med och lanserat det varumärkesbyggande konceptet ”Made by Sweden”, som ska ge det kinesisktägda bolaget en tydligare emotionell koppling till Sverige. Ett koncept som prisades i kategorin ”Långsiktigt” under 100-wattaren 2018. Resumé utsåg honom till Sveriges Bästa Marknadschef 2015.

– Jag vill tacka Per för hans fantastiska engagemang och dedikerade arbete och önskar honom all lycka framåt, säger Jon Wakefield, vd på Volvo Car Sverige i ett pressmeddelande.

– Jag har haft förmånen att ha fått arbeta i flera olika roller på Volvo Cars och är både glad och stolt över varumärkets utveckling under de senaste åren. Efter 15 år känns det nu som en bra tidpunkt att lämna över stafettpinnen. Det har varit en fantastisk tid tillsammans med duktiga kolleger, samarbetspartners, Volvohandlare och kunder, säger Per Carleö i en kommentar.

Per Carleö slutar sin anställning i september, Resumé har sökt honom för en kommentar men Volvos pressavdelning meddelar att han inte vill ge några intervjuer för närvarande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Per CarleöVolvo Cars

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.