Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Birgitta Ohlsson lämnar Prime – får toppjobb i Washington

Publicerad: 30 mars 2020, 12:02

Birgitta Ohlsson blir chef för National Democratic Institutes program för politiska partier i Washington. Organisationen arbetar för demokratisk utveckling och är knutet till det Demokratiska partiet i USA. Därmed lämnar hon Prime.


Ämnen i artikeln:

PrimeBirgitta Ohlsson

Den tidigare EU- och demokratiministern Birgitta Ohlsson och liberale politikern arbetar idag som seniorkonsult inom hållbarhet på kommunikationsbyrån Prime. Hon slutar på byrån den sista juni och tillträder sin nya tjänst under sommaren.

– Jag sticker inte under stol med att det här är ett drömjobb där jag får bidra till demokratisk utveckling i hela världen och öka kvinnors delaktighet i politiken. Samtidigt känns det sorgligt att lämna alla mina kollegor och min arbetsplats på Prime i Stockholm, säger Birgitta Ohlsson i ett pressmeddelande.

Hennes nya arbetsplats ligger i Washington och ordförande för National Democratic Institute är Madeleine Albright som var utrikesminister under Bill Clinton på 1990-talet.  

– Birgitta är en naturkraft som brinner för att åstadkomma förändring på riktigt. Även om det här är tråkigt för oss på Prime och för våra kunder så är jag glad att det är just Birgitta som får det här viktiga uppdraget att värna och utveckla politiska partier och demokratiska system, säger Therese Bohlin, vd på Prime  en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

PrimeBirgitta Ohlsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.