Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Birgitta Ohlsson till Prime

Publicerad: 11 december 2019, 08:23

Birgitta Ohlsson

Den tidigare liberala EU- och demokratiministern Birgitta Ohlsson ansluter till kommunikationsbyrån Prime där hon blir seniorkonsult i byråns hållbarhetsteam.


Ämnen i artikeln:

Birgitta OhlssonPrime

Birgitta Ohlsson har en bakgrund som EU- och demokratiminister och som riksdagsledamot för Liberalerna.  Hon lämnade politiken 2017 då hon efter att förlorat partiledarstriden mot Jan Björklund . Hon flyttade nyligen hem till Sverige från Storbritannien där hon varit oberoende kommissionär och utrett biståndsorganisationen Oxfam.

– Prime söker aktivt uppdrag för företag, myndigheter och organisationer som driver en progressiv hållbarhetsagenda. Därför känns det rätt för mig att jobba med hållbarhetsfrågorna just på Prime. Jag flyttade nyligen tillbaka till Sverige efter en tid i Oxford. Där var jag knuten som fristående rådgivare till Weber Shandwick och har på så sätt lärt känna företaget, säger Birgitta Ohlsson, som nu börjar på Prime som seniorkonsult i en kommentar.

– Birgitta Ohlsson kompletterar vårt hållbarhetsteam med sin kompetens inom mänskliga rättigheter, demokrati och jämställdhet. I en tid när det politiska landskapet i Sverige skiftar, Storbritannien lämnar EU, en ny EU-kommission tillträder och konflikter präglar de internationella relationerna och handelspolitiken – då är jag extra glad att kunna välkomna en så erfaren rådgivare till Prime, säger Therese Bohlin, vd på Prime.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Birgitta OhlssonPrime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News