Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Björn Werner blir kulturchef på GP

Publicerad: 18 augusti 2017, 12:00

Stellan Johansson.

Nu står det klart att Björn Werner blir ny kulturchef på GP efter att Ingrid Norrman går i pension.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Björn Werner kommer närmast från rollen som tillförordnad chefredaktör på kulturmagasinet Arena.

– Det är en ära att få överta rollen som kulturchef på GP och att få leda en av Sveriges största kulturredaktioner. I tider där demokrati och yttrandefrihet ifrågasätts känns det viktigt att arbeta för ett öppet kulturliv och en fri debatt. Jag har dessutom försökt hitta en anledning att kunna flytta tillbaka till Göteborg och nu har jag fått den bästa jag kan tänka mig, säger Björn Werner, tillträdande kulturchef på Göteborgs-Posten, i ett pressmeddelande.

I bagaget har Björn Werner med sig erfarenhet från Nöjesguiden i Göteborg, cafe.se och från ett liv som frilansjournalist. En ambition i rollen som kulturchef är att ge GP:s medarbetare mer plats för reflekterande journalistik.

– För mig är det viktigt att kulturjournalistiken är en aktiv motpart till kulturlivet i staden och jag kommer att introducera nya skribenter och kritiker, såväl som att arbeta för att lyfta GP:s närvaro i den nationella kulturdebatten ytterligare, säger han.

Christofer Ahlqvist, chefredaktör på GP, är nöjd med sin rekrytering.

– Det är jättekul att kunna presentera Björn som ny kulturchef. Han har trots sin unga ålder stor erfarenhet inom kulturområdet. Jag är övertygad om att han kommer att ta våra läsare med storm och skapa en plattform för en gnistrande lokal kulturjournalistik och en kulturdebatt som får genomslag i hela Sverige, säger han.

Björn Werner tillträder sin roll som kulturchef i oktober då nuvarande kulturchef Ingrid Norrman går i pension.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.