Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Bokmässans vd tar över Valentin & Byhr

Publicerad: 12 juni 2015, 09:39

Maria Källsson.

Foto: Pressbild.

Efter mindre än ett år lämnar Erik Emanuelsson vd-posten på Valentin & Byhr. Istället tar Maria Källsson från Bokmässan över byrån.


Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrErik EmanuelssonMaria KällssonBokmässan

I september 2014 tog Erik Emanuelsson, son till Valentin & Byhrs huvudägare Robert Emanuelsson, över som vd på byrån. Men hans sejour blev inte långvarig. Nu går han istället vidare till tjänsten som marknadschef på STS Aplresor.

Ny vd blir Maria Källsson som är vd på Bokmässan i Göteborg. Tidigare har hon varit vd på Rörstrand Museum, jobbat med pr och marknadsföring på bland annat Mapmedia samt varit på OMX Stockholmsbörsen.

– Maria är otroligt skarp och har en spännande bakgrund. Jag tror det är få som kan matcha hennes erfarenheter när det gäller att verka i en kommersiell miljö och samtidigt värna om kreativiteten. Dessutom känns det extra roligt att tillsätta en kvinnlig VD i en bransch som tyvärr fortfarande domineras av manliga chefer, säger Erik Emanuelsson i en kommentar.

Hon tillträder sitt nya jobb i oktober.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.