Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Bonnier rekryterar Discoverys tungviktare

Publicerad: 17 augusti 2016, 13:55

Sami Vikback.

Foto: Pressbild

Sami Vikback lämnade nyligen jobbet som intäktsdirektör på Discovery Networks Sweden. Nu går han till Bonniers finska tv-bolag MTV.


Ämnen i artikeln:

MTVBonnier BroadcastingDiscovery Networks Sweden

Tidigare i veckan meddelade discovery Networks Sweden att Sami Vikback slutar som intäktsdirektör på koncernen. Nu står det klart att han blivit värvad av konkurrenten Bonnier Broadcasting. Där blir han chef för hela den finska reklam-tv-verksamheten.
– Det är med stolthet vi välkomnar Sami Vikback och övriga nyrekryteringar till MTV:s ledningsgrupp och till Bonnier Broadcasting. Jag är övertygad om att vår nya organisation och vd Jarkko Nordlunds team ytterligare kommer att förstärka MTV:s unika och marknadsledande position i Finland, kommenterar Casten Almqvist, affärsområdeschef för Bonnier Broadcasting och styrelseordförande för MTV.

Sami Vikback har tidigare erfarenhet från den finska tv-marknaden från tiden som vd på SBS TV Finland.
– MTV är Finlands främsta och en av Europas äldsta tv-kanaler, med en lång tradition av att ge finska tittare högkvalitativa program inom både nyheter och underhållning. Att få vara med på den resa som MTV nu gör, att vända affären till vinst och att accelerera den digitala transformation, känns verkligen både superspännande och utmanande, säger han om sitt nya jobb.

Parallelt har Johannes Leppänen rekryterats som chef för betal-tv i Finland. Nya på MTV är även av Manne Tiensuu, tidigare på Nets Group och Finnair, och ekonomidirektör Marina Ruohonen, tidigare på Avarn Security/G4S och Canal Digital.

I ledningsgruppen finns också marknads- och kommunikationsdirektör Jere Teutari, innehållsdirektör Marko Karvo, teknikdirektör Risto Koivula och strategidirektör Anna-Reetta Kangasmaa.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.