Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Byter poddar mot influencers

Publicerad: 4 oktober 2016, 12:42

Öjje Holt antar en ny utmaning.

Foto: Pressbild

Öjje Holt lämnade nyligen Acast. Nu är det klart att han blir vd på problemtyngda Tailsweep.


Ämnen i artikeln:

AcastTailsweep

De senaste veckorna har Bonnierägda Tailsweep drabbats av flera avhopp. Bland annat Sveriges största influencer: Kenza Zouiten. Nu presenterar de Öjje Holt som efterträdare till Christopher Holmerin på vd-posten. Han lämnade nyligen jobbet som intäktschef på podcasplattformen Acast.
– Vi har bästa tänkbara förutsättningar i Nordens starkaste line-up av engagerande influencers. Mitt uppdrag är tydligt, spännande och utmanande: att i stenhård konkurrens göra Tailsweep oumbärlig som partner för både influencers och annonsörer. Jag är övertygad om att Tailsweep har dragit helt rätt slutsats gällande förflyttningen från traditionell annonsering till native, säger han i en kommentar.

I fredags rapporterade Dagens Media att det råder turbulens på Tailsweep. 12 medarbetare ska ha slutat på mindre än ett år. Av det nämns inget i dagens pressmeddelande från Bonnier Growth Media.
– Vi är mycket glada över att Öjje tar uppdraget att utveckla Tailsweep vidare. Han har en både stark och relevant bakgrund, med centrala roller på Spotify, Itunes och Microsoft, och nu senast som intäktschef på vårt portföljbolag Acast. Öjjes uppdrag är framför allt att fortsätta utveckla Tailsweeps erbjudande till marknaden där grunden är vårt starka content i kombination med innovativ teknik, säger vd Ulrika Saxon.

Tailsweep grundades 2007 av Mikael Swärdh, Marcus Herou och Joachim Lerulf. 2011 köptes bolaget av Bonnier.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AcastTailsweep

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.