Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Calle Jansson slutar som kanaldirektör på Discovery

Publicerad: 8 maj 2017, 09:26

Calle Jansson.

Foto: Mattias Bardå

Calle Jansson lämnar jobbet som kanaldirektör på Discovery för att bli internkonsult med inriktning på sport och lokalt innehåll: – Jag vill komma närmare produktionen igen, snarare än att vara inköpare, säger han.


Ämnen i artikeln:

Calle JanssonDiscovery Networks SwedenTv-branschenKanal 5

Calle Jansson blev vd redan för 20 år sedan, då på Nöjesguiden. Han vad vd för mytomspunna ZTV, programchef och vice vd på TV3 och vd för Strix under fyra år innan han 2012 värvades som kanaldirektör på SBS som kort därefter köptes av Discovery.
– Jag meddelade redan i oktober att jag önskade sluta på tjänsten som kanaldirektör, berättar han. Ledningen ville att jag skulle sitta kvar tills en ny lösning fanns på plats. Men i praktiken har jag fungerat som en internkonsult sedan i höstas.

– Jag släpper min operativa roll för att koncentrera mig på sportrelaterade uppdrag och lokalt innehåll, säger Calle Jansson. Det har varit fem spännande år där vi dockat Discoverys och SBS kanaler, utvecklat DPlay och förvärvat nya sporträttigheter som Allsvenskan och Superettan från 2020. Dessutom har vi ett OS på väg in.

Då kommer vi att hitta dig i Pyeongchang i Sydkorea om nio månader?
– Det kan mycket väl tänkas.

Under våren rekryterades Henriette Zeuchner som vd för svenska Discovery efter Jonas Sjögren som slutade redan för ett år sedan. Högste programansvarige och i praktiken nordisk programchef är sedan tidigare TVNorges Eivind Landsverk.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.