Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Calle Sjönell lämnar MullenLowe Brindfors för Facebook

Publicerad: 29 juni 2016, 10:01

Efter två år går Calle Sjönell vidare från MullenLowe Brindfors.

Foto: Resumé

MullenLowe Brindfors cd Calle Sjönell lämnar byrån efter drygt två år. I stället blir han Head of Creative Shops på Facebook i Norden.


Ämnen i artikeln:

MullenLowe BrindforsCalle Sjönell

Det var i november 2014 som Calle Sjönell började på Lowe Brindfors, som nu har bytt namn till MullenLowe Brindfors. Då hade han arbetat i USA i åtta år, senast som cd på Ogily & Mather i New York.

– Jag fick ett erbjudande om drömjobbet och det säger man inte nej till, säger Calle Sjönell till Resumé.

Han blev kontaktad av Facebooks Europakontor i London.

– Jag blir chef för Facebook Creative Shop Norden. Det innebär att vara en kreativ resurs för att göra innovativ kommunikation tillsammans med byråer och kunder på Facebooks alla plattformar.

Vad hoppas du bidra med?
– Jag hoppas bidra dels med mina tio år inom interaktiva media från Moonwalk och Starring och dels med tio års erfarenhet från Fallon, BBH New York, Ogilvy New York och Brindfors, säger Calle Sjönell och tillägger:

– Sen har jag en ohälsosam kärlek till Internet och att jobba i grupp tillsammans med smarta människor. Det är i den kombinationen det brukar hända saker.

Hur har du upplevt tiden på MullenLowe Brindfors?
– Det har varit otroligt spännande att komma tillbaka till den svenska marknaden som tagit sjumilakliv in i framtiden. Både MullenLoweBrindfors som byrå och alla våra kunder har genomgått en fantastisk transformation under den här två åren. Vi har lyckats skapa kommunikation som engagerar och påverkar på riktigt. Ett bra exempel är vårt arbete med Telenor-initiativet Workfulness.

Det har ju gått ganska knackigt rent ekonomiskt, är det en anledning till att du slutar?
– Anledningen till att jag byter arbetsplats är att jag fått ett drömjobb hos Facebook. Vad gäller byråns ekonomi så ser den bättre ut än på länge, vilket känns väldigt bra.

Det har varit en hel del avhopp från MullenLowe under tiden du arbetat där. Vad beror det på?
– Som jag nämnde har MullenLowe Brindfors genomgått stora förändringar de senaste åren och då är det helt naturligt att folk börjar och slutar.

Under åren i branschen har Calle Sjönell vunnit flertalet reklampriser, jobben har bland annat resulterat i titanlejon i Cannes.

Han börjar på sitt nya jobb den 5 september.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.