Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Camilla Björkman till Breakit

Publicerad: 21 oktober 2016, 09:10

Olle Aronsson, Camilla Björkman och Stefan Lundell.

Foto: Robin Flodén

Camilla Björkman lämnar FAB Media för att bli delägare och affärsutvecklingschef i Breakit. – Vi har tjatat på henne länge, säger medgrundaren Olle Aronsson.

Ämnen i artikeln:

Stefan LundellAffärsutvecklingTechCamilla BjörkmanStartupsOlle AronssonBreakitJournalistik

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Camilla Björkman har det senaste året arbetat som kommersiell förlagchef på Frida förlag, numera FAB Media. Dessförinnan var hon chefredaktör på Driva Eget.

Nu rekryteras Camilla Björkman av tech- och startupsajten Breakit där hon blir affärsutvecklingschef och dessutom köper in sig i bolaget. Hon tar plats i ledningsgruppen tillsammans med grundarna Olle Aronsson och Stefan Lundell.

– Vi har tjatat på Camilla länge då vi tycker att hon är som klippt och skuren för oss. Det krävde en viss övertalning, säger Olle Aronsson till Resumé.

Varför rekryterar ni Camilla?
– Hon är en kunnig person som vet hur man bygger nya medieprodukter. Det hon gjorde på Driva Eget är ett tydligt exempel på hur man kan både med affärsutveckling och journalistik göra småföretagares vardag enklare. Breakit är bra på nyheter, men har inte utvecklat tips och mer guidande innehåll. Det har Camilla arbetat mycket med.

Det känns som att ni börjar närma er vår branschpress allt mer?
– Nej, det skulle jag inte säga. Vi skriver ju en del om digitala medier, men det beror mycket på att medier är den bransch som förändrats allra mest av digitaliseringen. Facebook, Google, Snapchat och Twitter sysslar ju alla med annonsering vilket påverkar just mediebranschen. Det är snarare ur det perspektivet som vårt fokus på medier ska ses.

Hur stor del av Breakit kommer Camilla äga?
– Vi går inte ut med hur dealen ser ut. Men det är ett betydande ägande. Hon kan ses som en av entreprenörerna bakom Breakit.

Vad ska ni satsa på för nya intäktsben?
– Camilla får börja utforma detta när hon börjar hos oss. Vi får återkomma.

Breakit startade nyligen en utbildning tillsammans med reklamskolan Berghs.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev