Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Carina Bergfeldt till SVT

Publicerad: 14 mars 2016, 07:48

Carina Bergfeldt.

Foto: Andreas Elgstrand.

Aftonbladets stjärnreporter Carina Bergfeldt lämnar tidningen efter tio år. Istället blir hon USA-korre hos SVT.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVTCarina Bergfeldt

Carina Bergfeldt har under de senaste åren blivit en av Aftonbladets mest profilerade reportrar, och vunnit Stora Journalistpriset i kategorin "Årets berättare" år 2012. Nu har det blivit dags att gå vidare i karriären.
– Aftonbladet har varit min största kärlek i tio år. Tack vare den här tidningen, och människorna som jobbar i huset, har jag fått vara med om upplevelser jag aldrig kunnat drömma om. Samtidigt, när SVT kontaktade mig, insåg jag att det var ett erbjudande som det är omöjligt att tacka nej till. Så jag får väl citera prins Daniel, känslorna är all over the place. Så mycket nytt att se fram emot, så mycket jag kommer att sakna, säger Carina Bergfeldt i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Carina Bergfeldt: "Jag kände mig som en bluff i 17 år"

Hon börjar på SVT den 1 maj och flyttar till Washington i juni för att bevaka det amerikanska valet.
– Carina Bergfeldt har gjort ett fantastiskt jobb som reporter och krönikör på Aftonbladet. Nu går hon vidare till ett av journalist-Sveriges mest prestigefyllda jobb. Jag är säker på att hon kommer sätta ett rejält avtryck direkt. När hon kommer hem igen får hon gärna komma tillbaka till sin familj på Aftonbladet, säger redaktionschefen Håkan Andreasson.

LÄS MER: Carina Bergfeldts triumf över näthatet

Utöver sitt jobb på Aftonbladet har Carina Bergfeldt skrivit tre böcker: Fadersmord, Fotografiet, Sju dagar kvar att leva samt medverkat i antologin Rasismen i Sverige.
– Carina Bergfeldt har stor erfarenhet av att arbeta som journalist i det amerikanska samhället och har förmåga att komma nära de människor hon möter i sina reportage. Hennes personliga berättande i krönikor, filmer och böcker har fångat en stor publik och jag är glad att välkomna Carina till SVT, säger Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT Nyheter, i en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.