Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Carola Lundell lämnar TV4

Publicerad: 10 januari 2018, 15:42

Carola Lundell.

Foto: TV4

Tillväxtchefen lämnar kanalen efter 3,5 år. Vem som tar över är inte klart.


Ämnen i artikeln:

Mathias BergTV4

Carola Lundell började på TV4 sommaren 2014 och har varit ansvarig för bolagets tillväxtaffärer. Nu väljer hon att lämna för att satsa på en egen framtida verksamhet.
– Jag har tackat ja till några spännande styrelseuppdrag, bland annat inom fintech, och så skissar jag på en ny business som jag hoppas ser dagens ljus under 2018, säger hon i en kommentar.

Vem som kommer att ta över hennes roll är i nuläget oklart. Arbetsgrupperna inom området tillväxtaffärer rapporterar direkt till den operativa chefen Mathias Berg tills vidare.
– Carola har tillsammans med sina medarbetare gjort en fantastisk insats för att etablera TV4-Gruppen inom ett flertal intressanta och starka vertikaler på den svenska mediemarknaden. Woo är Sveriges ledande videoannonsplattform, Köket en stark och prisbelönt matdestination som satt försäljningsrekord under 2017, Fotbollskanalen har lanserat nya framgångsrika digitala lösningar och ENT har blivet ett attraktivt talangnätverk. Nu är det fullt fokus på att öka såväl tillväxt i intäkterna och lönsamhet ytterligare, och även där har vi kommit mycket långt. Jag önskar Carola stort lycka till och är som alla andra nyfiken på den egna verksamheten, säger Mathias Berg i en kommentar.

Carola Lundell lämnar TV4 med blandade känslor.
– De här 3,5 åren har varit en otroligt rolig, intensiv och händelserik tid med många intressanta utmaningar och projekt i ett hus fyllt av kompetenta och härliga kollegor. Samtidigt så går jag igång på utveckling av nya affärer och vill gärna göra det i egen regi, även om jag kommer att sakna TV4, säger hon.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Mathias BergTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.