fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Carola Määttä ska ta Polisen ur kommunikationskrisen

Publicerad: 22 mars 2017, 09:11

Carola Määttä, ny kommunikationsdirektör på Polisen.

Foto: Andreas Elgstrand

Carola Määttä blir ny kommunikationsdirektör på Polismyndigheten och efterträder Unni Jerndal på den hårt prövade positionen.

Ämnen i artikeln:

Carola Määttä

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Posten som kommunikationsdirektör på Polisen har varit vakant sedan den hårt kritiserade Unni Jerndal lämnade sitt uppdrag efter en konflikt i oktober. Ny chef för den hårt ansatta kommunikationsavdelning blir den meriterade Carola Määttä

Hon lämnar därmed motsvarande tjänst på Försäkringskassan och tillträder det nya jobbet den 15 maj. Hon har tidigare varit kommunikationsdirektör på Proffice Group Nordic och vd för kommunikationsbyrån Ogilvy Sverige.

– Polisen har en viktig samhällsbärande funktion med ett intressant och utmanande kommunikationsuppdrag. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla kommunikationen i den nya myndigheten. Det ska bli fantastiskt spännande och roligt, säger Carola Määttä i en kommentar.

Hon förordades av både anställningsnämnden och arbetstagarorganisationerna innan beslutet.

– Jag vet att hon är mycket kompetent inom sitt område eftersom jag arbetade med henne en kort tid innan jag lämnade Försäkringskassan. Jag tror att hon med sin breda erfarenhet från olika verksamheter har mycket att tillföra i Polismyndigheten, säger rikspolischef Dan Eliasson som tidigare var generaldirektör för Försäkringskassan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev