Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Carolina Neurath till SVT

Publicerad: 10 maj 2017, 06:48

Carolina Neurath.

Foto: Pressbild

Svenska Dagbladets stjärnreporter blir programledare i SVT:s nya morgonsatsning.


Ämnen i artikeln:

Pelle NilssonSvDSVTCarolina NeurathUlf Johansson

Caolina Neurath har vunnit Stora Journalistpriset och Guldspaden för sina granskningar på Svenska Dagbladet. De senaste åren har hon varit en av tidningens största profiler. Mest känd är hon förmodlingen för hennes artiklar och bok om härvan i HQ Bank.

Nu går Carolina Neurath över till SVT och rollen som programledare för kanalens nya morgonsatsning som drar igång efter sommaren.
– Jag är väldigt samhällsintresserad, och tycker det ska bli kul att få grotta mer i alltifrån politik och utrikesjournalistik till aktuella snackisar, säger hon till SVT.

Ulf Johansson programchef på SVT Nyheter:
– Neurath är en av landets mest spännande journalister. Hon har journalistisk spets och har redan fått flera professionella utmärkelser. Med sin ekonomibakgrund är hon en stor tillgång och blir ett bra komplement till de övriga programledarna.

SVT-profilerna Åsa Avdic, Pelle Nilsson och Alexander Norén är ocksåklara som programledare för SVT Nyheters nya morgonprogram i höst.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.