Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Cecilia Wikström till Prime

Publicerad: 22 januari 2020, 07:53

Den tidigare liberale EU-parlamentarikern Cecilia Wikström blir senior rådgivare på kommunikationsbyrån Prime.


Ämnen i artikeln:

Prime

Cecilia Wikström har en bakgrund som präst och har skrivit en självbiografisk bok, men är kanske mest känd som riksdagsledamot och EU-parlamentariker för Liberalerna. I februari 2019 utsågs hon till partiets toppnamn inför Europaparlamentsvalet. Sedan följde en debatt i riksmedia huruvida hennes politiska uppdrag var förenligt med att hon satt i styrelsen i Beijer Alma och Elekta. Den 9 mars beslutade partistyrelsen att stryka henne från valsedeln efter tio i Bryssel.

Förutom styrelseuppdragen för industribolaget Beijer Alma och medicinteknikföretaget Elekta. Nyligen utsågs hon till ny ordförande för European Institute of Public Administration, EIPA, där hon efterträder Belgiens tidigare premiärminister Guy Verhofstadt. Nu värvas hon alltså till Prime som seniorkonsult.

–  Det finns många frågor på agendan i Sverige och i Europa som kräver större uppmärksamhet och aktivitet från näringslivet. Det handlar om konkurrenskraft, kompetensförsörjning, högre utbildning och innovationsklimat. Den nya EU-kommissionen har lovat lägga fram lagförslag på områden som är av stor betydelse för företag och organisationer. Jag ser fram emot att analysera lagförslagen tillsammans med våra kunder, säger Cecilia Wikström, ny senior rådgivare på Prime i en kommentar.

– Politico rankade Cecilia Wikström som en av de mest inflytelserika EU-parlamentarikerna. Hon bidrar med kunskaper om den Europeiska spelplanen och med erfarenheter från styrelsearbete i noterade bolag. En sådan kvalificerad och meriterad rådgivare är oerhört värdefull för våra uppdragsgivare, säger Therese Bohlin, vd på Prime i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Prime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.