Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Centerpartiets tidigare kommunikationschef till F&B

Publicerad: 9 maj 2019, 07:52

I höstas lämnade Ola Spännar rollen som kommunikationschef för Centerpartiet. Nu blir han projektledare på Forsman & Bodenfors som gör sin andra profilerade rekrytering på mindre än en vecka.


Ämnen i artikeln:

Ola SpännarForsman & Bodenfors

Förra veckan anslöt den tidigare SVT-journalisten och programledaren Karin Hübinette till en projektledarroll på Forsman & Bodenfors. Nu stärker byrån upp sitt projektledarstall med ytterligare en profilerad värvning i Ola Spännar. Mellan 2013 och 2018 var han kommunikationschef på Centerpartiet, en position han lämnade under regeringskrisen.

– Jag har följt Forsman & Bodenfors på håll och imponerats av deras arbete, som nu når ännu längre genom den internationella expansionen. Jag lockas också av deras varma och jordnära företagskultur och deras öppna arbetssätt med betoning på lagarbete, där strateger är med även i det kreativa arbetet och vice versa, säger Ola Spännar i ett pressmeddelande.

Tidigare i karriären har han varit ämnesansvarig för strategisk kommunikation och pr på Berghs samt pr-konsult på Springtime.

–Något av det roligaste i politiken var att ta fram de framgångsrika valkampanjerna 2014 och 2018. Att driva processen från brief till lösningar som går att se och ta på har gett mig mersmak för reklam. Jag har jobbat med mycket inom kommunikation men reklambyrå har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert, säger Ola Spännar.

Ola Spännar har i sin tidigare roll varit en flitig politisk debattör på bland annat Twitter.

– Vi tycker Ola har en mycket spännande bakgrund inom kommunikationsområdet som känns helt rätt i de sammanhang du behöver kunna bemästra som strategisk kommunikatör idag. Han har en gedigen erfarenhet inom strategisk kommunikation som han dessutom kombinerar med en tung ledarskapserfarenhet. I rollen som projektledare hos oss kommer hans profil passa väl in i den typen av komplexa uppdrag vi ofta har, säger Silla Levin, vd för Forsman & Bodenfors i Sverige.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.